Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2009

ΨΟΦΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


Σήμερα 26 Ιανουαρίου 09 στις 6 π.μ. έδωσαν τη χαριστική βολή στο παρκάκι μας στην Κύπρου και Πατησίων. 44 αιωνόβια δέντρα που έδιναν μία ανάσα στην ασφυκτική ζωή της Κυψέλης, ξεριζώθηκαν. Ο Δήμος Αθηναίων έκοψε αυθαίρετα αυτά τα δέντρα παρόλο που υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση του δασαρχείου για το πάρκο αυτό σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίνεται "ούτε η υλοτομία οιουδήποτε δέντρου ούτε και η απομάκρυνση ή καταστροφή της βλάστησης". 

Εμείς ως περιβαλλοντική ομάδα μαθητών, την Παρασκευή 23/01/09 είχαμε στείλει μία ηλεκτρονική αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 258 στο Δήμο Αθηναίων. Στην επιστολή μας αυτή ζητούσαμε να καθαριστεί επιτέλους το πάρκο το οποίο εδώ και μήνες ήταν εντελώς παραμελημένο. Η απάντηση του δήμου ήταν άμεση: Σήμερα Δευτέρα 26/01/09 το καθάρισαν ολοκληρωτικά.

Κάτοικοι της περιοχής και δύο δημοτικοί σύμβουλοι υπέβαλαν μήνυση κατά του δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων, καθώς και των αρμόδιων διοικητικών υπαλήλων.

Είμαστε πολύ λυπημένοι και θυμωμένοι με την όλη κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. 

Περισσότερα για το παρκάκι αυτό καθώς και φωτογραφίες που δείχνουν πόσο παραμελημένο ήταν τους τελευταίους μήνες μπορείτε να δείτε σε προηγούμενη δημοσιέυση με τίτλο "Παρκάκι Κύπρου και Πατησίων".

Αναδημοσίευση από http://kipzzzeli.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

Κακλαμάνη δε σου χει μείνει τσίπα η' πήραν τα μυαλά σου.. λεφτά;

Τόσο καιρό αυτό το blog διατηρούσε κάποια προσχήματα αξιοπρέπειας..

Μπροστά σε αυτό που συνέβει σήμερα όμως αδυνατεί..


ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΨΩΡΟΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΕΙΑΣ !

ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΚΚΕ - ΛΑΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΕΧΘΕΣ ΝΑ ΦΥΤΕΨΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ. ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΥΤΕΨΕΣ ΕΣΤΩ 1 ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ? ΕΣΤΩ 1 ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ???

ΤΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ. ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ.

ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΕΣ!

ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ? ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ!

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΝ ΟΧΙ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΩ. ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΩ ΧΛΕΠΕΣ.

ΛΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!


ΑΜΑΝ!

Ένας απο τους λόγους της αγανάκτησής μου είναι η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Το παρακάτω κείμενο που αποτελεί επιστολή του Κακλαμάνη ( το κ. θα λείπει απο εδώ και στο εξής ) στους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 1η Οκτωβρίου 2007:


«Αθήνα, 1η Οκτωβρίου 2007

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μέσα από τις επιλογές του σήμερα δημιουργούμε τον κόσμο του αύριο. Οι συνέπειες της αυτονόητης αυτής διαπίστωσης, φοβούμαι ότι δεν έχουν πλήρως γίνει αντιληπτές από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας ειδικά όσον αφορά το περιβάλλον και την οικολογία.

Παρά τα σαφή δείγματα που διαθέτουμε σχετικά με την περιβαλλοντική επιβάρυνση, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι με τις πολιτικές μας μέχρι σήμερα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε αναβάλλει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, αντί να τη διορθώσουμε.

Εκείνο που πρέπει ωστόσο να αντιληφθούμε είναι ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Η εμπέδωση οικολογικής συνείδησης είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά περισσότερο ή λιγότερο κάποιες πόλεις ή κάποια κράτη, αλλά αφορά όλες τις πόλεις, όλα τα κράτη και όλους τους πολίτες τους. Αφορά την κάθε κοινωνία ως σύνολο και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, η στόχευση των πολιτικών μας για το περιβάλλον πρέπει να είναι διττή: πρώτον η αλληλοσυσχέτιση της πολιτικής περιβάλλοντος με τις άλλες τομεακές πολιτικές, ώστε οι δεύτερες να λαμβάνουν υπόψη τους το περιβάλλον ως κύρια συνιστώσα τους, και δεύτερον, η συνολική θεώρηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπισή τους.

Αναγνωρίζοντας, συνεπώς, ότι η σπουδαιότητα της προστασίας, αναβάθμισης και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στις πόλεις μας οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα των πολιτικών μας επιλογών προτείνω την υιοθέτηση του θεσμού της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (κατά το πρότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης) ως επιπρόσθετο κίνητρο για την αποσαφήνιση και βελτίωση των όρων περιβαλλοντικής και οικολογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών της Ευρώπης.

Η θεσμοθέτηση της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί μια παραίνεση για να μας υπενθυμίσει ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως οι τελευταίοι χρήστες του περιβάλλοντος και ότι οφείλουμε να παραδώσουμε τις πόλεις μας στις επόμενες γενεές σε καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία τις παραλάβαμε.

Αποτελεί ακόμα ένα λιθαράκι στην πολιτική μας προκειμένου να καταπολεμήσουμε τον εφησυχασμό, να κάνουμε το περιβάλλον προτεραιότητα των πολιτικών μας επιλογών και να τοποθετήσουμε το περιβάλλον στην συνείδηση των πολιτών, να βελτιώσουμε τους όρους της κινητικότητας στην πόλη, της διαχείρισης των απορριμμάτων, και να αυξήσουμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Ας αντιληφθούμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη χωρίς ταυτόχρονη βελτίωση του φυσικού, αστικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Έχει άμεση σχέση με την υγεία μας, την ποιότητα ζωής μας, την επιβίωσή μας, τις μελλοντικές γενιές και τον πολιτικό μας πολιτισμό. Γιατί η αειφορική προστασία του περιβάλλοντος είναι σήμερα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και προορισμός των πολιτικών μας επιδιώξεων και ο θεσμός της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης σίγουρα βοηθά προς την επίτευξη αυτών των στόχων.
Ζητώ, συνεπώς, τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πραγμάτωση της ιδέας αυτής, εφόσον κριθεί ότι θα προσφέρει στην κοινή αγωνία μας για το αύριο του περιβάλλοντος στις πόλεις μας.

Με εκτίμηση,

Νικήτας Κακλαμάνης
Δήμαρχος Αθηναίων»




Ενα έχω να πώ: ΠΙΠΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: