Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

So much for Greek Democracy..


Αυτά τα νεοναζιστάκια που χωθήκαν σε μια παρουσίαση Ελληνο-Μακεδονικού λεξικού εμένα με εξέπληξαν! 

Μάλλον αυτοί θα την έχουν βρεί τη λύση και αν τύχει να συναντήσουν σκοπιανό ή "Μακεδόνα" θα συννενοηθούν με κωλοδάχτυλα και δεν χρειάζονται λεξικό...

Βέβαια δεν είναι δική τους ιδέα (τι πρωτότυπο), είναι η πολιτική δεκαετιών να αγωνίζεται αυτή η χώρα να βρεί ταμπέλες που θα της ανεβάσουν τον ψυχισμό (γιατί επι της ουσίας χωλαίνουμε οικτρά). Πραγματικά πιστεύω οτι μια πιο ομαλή αντιμετώπιση του θέματος θα μας ωφελούσε αντί να μας βλάψει.  

Είναι σαν να λές στους Έλληνες αν θα ονομάζονται Έλληνες! 
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πολυθεϊστές, αμεσοδημοκράτες και έδιναν απίστευτη σημασία στη μόρφωση. Οι σημερινοί Νεοέλληνες είναι φανατικοί μονοθεϊστές, αντιπροσωπευόμενοι απο 2-3 τύπους (...) και η παιδεία έχει γίνει ενα μεγάλο The MALL. 

Έτσι κι αυτοί βρήκαν μια ταμπέλα απο κάποιο ιστορικό γεγονός που τους συμφέρει και τη χρησιμοποιήσαν. Μιας και ο Μ.Αλέξανδρος είχε καταλάβει τη μισή Ασία, οποιοσδήποτε Ασιάτης ή Τούρκος με χαμηλή αυτοπεποίθηση θα μπορούσε δικαιωματικά να ισχυριστεί το ίδιο.

Εδώ είναι η κοιτίδα του Μακεδονικού πολιτισμού όταν άνθισε και θα μπορούσαμε να έχουμε απίστευτα οφέλη με εναν πιο ομαλό χειρισμό της εξωτερικής μας και εσωτερικής μας πολιτικής. Το οτι το κάναμε τόσο μεγάλο θέμα είναι προφανώς εναντίον μας όπως τελικά και αποδείχθηκε.


Η παιδεία του "για όσα παθαίνω μου φταίνε οι άλλοι" ποτ-πουρί με ναζιστικές αντιλήψεις με κάνουν να θέλω να γίνω εγώ μετανάστης.. Μακριά από την χώρα που οι ίδιοι "Χριστιανοί" που πλουτίζουν εις βάρος των μεταναστών είναι και οι πιο σκληροπυρηνικοί πολέμιοί τους..

Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει αποβλήτως καμμία μεταναστευτική πολιτική. Αν όχι, πιστεύω κατέχουμε με διαφορά τα πρωτεία. . .

Θα μου πείς, γιατί, έχει πολιτική; 2-3 Οικογένειες είναι που μας κάθονται στο σβέρκο κάθε 4 χρόνια.. Κάτι απο δεσποτισμό μου θυμίζει.

Στο θέμα όμως. Υπάρχουν ολόκληρες χώρες που δημιουργήθηκαν απο μετανάστες,  όπως πχ οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και μάλιστα είναι οι δύο απο τις κυριότερες δυνάμεις στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Αποτελούν τρανό παράδειγμα μεταναστευτικής πολιτικής που θα μπορούσε κάποιος να πεί οτι ο λόγος που κατάφεραν όσα κατάφεραν είναι λόγω αυτής.. Η συνταγή είναι απλή. Τους ενσωματώνεις στην χώρα σου. Τους δίνεις Ελληνική Παιδεία (?), Ελληνική Ασφάλιση, Ελληνικά δικαιώματα (??) και έχεις φροντίσει απο πρίν για το πού θα μείνουν (αποφυγή δημιουργίας γκέτου), πώς θα τραφούν κλπ κλπ...
Οι Αρχαίοι Έλληνες (που καμμία σχέση δεν έχουν με αυτούς στο βίντεο) έλεγαν οτι τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Εδώ θα μου πείς δεν έχουμε ούτε ενα χώρο στην Αθήνα για να λατρέψει κάποιος οτιδήποτε άλλο από τη θρησκεία που ουσιαστικά σφάγιασε τους "Αρχαίους ημών προγόνους".. Να μή μιλήσω για ξενόγλωσσα σχολεία  γιατί θα με πάρουν τα γέλια.

Με άλλα λόγια, ο Ελληνικός τρόπος του "Ανοίγουμε τις πόρτες και χαλαρώνουμε τα λουριά"  όποτε μαζεύουμε βαμβάκια, ή χτίζουμε υποδομές, με μόνη πολιτική επίλυσης των συνεπειών την καταστολή (τους μαζεύουμε και τους ξαναστέλνουμε απο εκεί που ήρθαν)  είναι καθαρά πρωτοπορεία - για να μήν πω τραγωδία.. Πάντως σίγουρα τον χαρακτηρισμό της φιλοξενίας τον έχουμε χάσει απο καιρό.

Αλλά δεν είναι μόνο οι μετανάστες.. Αυτός ο λαός που ποτέ δεν κατάφερε να ξεπετάξει  την νοοτροπία 4 αιώνων σκλαβιάς απο τους Τούρκους και τόσα χρόνια δικτατορία, ξέρει πολύ καλα να τρώγεται με τα ρούχα του. Ο φόβος είναι στάση ζωής. 
Οτιδήποτε διαφορετικό μοιάζει απειλητικό μόνο για αυτούς που είναι ανίκανοι να το καταλάβουν.

Μια νοοτροπία ποντικών που περιμένουν να τους τη φέρει μέχρι και η μάνα τους. 

Όλα είναι θέμα παιδείας. Ο μόνος τροπος να επιβιώσει οτιδήποτε στη φύση είναι η αλλαγή. 

Οτι μένει στάσιμο πεθαίνει. Είναι ο Νόμος της Εξέλιξης. 

Έτσι θα πεθάνει κι ο πολιτισμός της ΝεοΕλλάδας των ΝεοΕλλήνων, σαν τα ποντίκια.

Σε μια εποχή που τα σύνορα έχουν σπάσει σε χίλιες πλευρές, όσοι θέλουν να κλειστούν στα κλουβιά τους ας κλειστούν. Έξω έχει ωραία μέρα. 

Μελλοθάνατες αντιλήψεις κακομοιριάς.


Οι ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του λεξικού ήταν οι
Ομιλητές:
Victor Friedman – Καθηγητής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών.
University of Chicago
Παρίσης Θανάσης - Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής EBLUL (Γραφείο για τις Λιγότερο Διαδεδομένες Γλώσσες)
Δρ. Riki Van Boeschoten - Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λιθοξόου Δημήτρηs – Συγγραφέας

... και έτσι για το γαμώτο,

 

2 σχόλια:

Mel είπε...

Πέστα ρε c... (ποιός τ' ακούει απ' 'αυτούς' είναι το θέμα, βέβαια, αλλά λέμε).

Απλά ήθελα να μοιραστώ αυτό, BTW, που το βρήκα με τίτλο 'Καλό Βόλι'.

RealityOverdose είπε...

hahahahah!! :P